top of page
testi.jpg
  • Writer's pictureOCMG Nordic

Vaikuttajamarkkinointi - Miksi se kannattaa?


OCMG Nordic on yrityksenä tuore mutta ei millään tavalla enää vauvan kengissä.

Kovaa kasvua ja tulosta olemme tietoisesti hakeneet ja sitä myös saaneet. Ei ole sattumaa, että kun luomme uusia yhteistöitä vaikuttajien kanssa heidän ensimmäinen kysymys on tavalla tai toisella “miten te olette pystynyt tähän kaikkeen”.

Vaikuttajamarkkinointi on palvellut meitä yrityksenä hyvin mutta väitämme, että olemme palvelleet vaikuttajamarkkinointia yhtä hyvin takaisin. Monet mieltävät vaikuttajamarkkinoinnin edelleen instagram postaukseksi, eikä miksikään muuksi. Olemme kuitenkin omalla toiminnallamme ja kasvullamme todistaneet, että vaikuttajamarkkinointi on paljon muutakin.


Esimerkiksi printtimedian käyttö on osoittanut itsensä todella tehokkaaksi vaikuttajamarkkinoinnin keinoksi. Näin olemme luoneet erittäin tuloksellisia tuotelanseerauksia ja brändi tunnettavuuden lisäämisen kampanjoita.

Kannattavassa vaikuttajamarkkinoinnissa täytyy ajatella hivenen syvemmälle kuin “laitetaan jonkun ison nimen instagramiin julkaisu meidän tuotteesta”. Vaikuttajamarkkinointi perustuu siihen, että toisiaan tehostavat brändit yhdistyvät. Yleensä nämä ovat tuote ja vaikuttaja. Pelkästään jo tämä tuottaa tulosta mutta kun lisäät mixiin vielä kolmannen tehostavan tekijän on vaikutus aivan toisella tasolla. Aikaisemminkin mainittu printtimedia on loistava esimerkki. Kuvitellaan, että tahdot +35v. naisten ostavan tuotettasi ja laitat huolella valitun vaikuttajan Me Naiset -lehteen. Vaikutus tulee olemaan todella suuri, sillä sekä vaikuttajan että Me Naiset -lehden positiiviset mielikuvat yhdistyvät kohdeyleisön ajatuksissa tuotteeseesi.

Idea siitä, että vaikuttaja voisi vaikuttaa muuallakin kuin omassa kotikentässään ei ole mitenkään maailmaa mullistava mutta tämän ajatuksen tuoma lisätyö voi olla monille ylitsepääsemätön este. Sen takia järkevän kokonaisuuden saamiseksi on usein paras tapa kääntyä ulkopuolisen apuun.76 katselukertaa

Comments


bottom of page