Hilla Hakala on ollut OCMG Nordicilla toimistopäällikkönä jo yrityksen alkutaipaleelta saakka. Hilla on toimiston todellinen tehopakkaus, joka pitää koko toimiston pyörät pyörimässä. Hilla oli tietoinen OCMG:stä yrityksenä jo ennen töihin hakemista, koska hän tunsi pitkältä ajalta perustajaosakkaan. Hilla oli saanut todella hyvän ja innostavan kuvan yrityksestä tätä kautta. 

OCMG:n perustamisen aikoihin liikuntakeskuksessa B2B-myyntiä ja asiakkuuksien hallintaa tehnyt Hilla oli jo hetken kaivannut uusia tuulia työelämän saralla. Kun OCMG avasi hakuun toimistopäällikön avoimen paikan, Hilla päätti lähettää työhakemuksen kertomatta ystävälleen.  Osana OCMG:n tasa-arvoista rekryprosessia työhakemukset ja ennakkotehtävät luetaan aina nimettömästi ja niistä on poistettu mahdollisesti henkilöllisyyden paljastavat tiedot. Jokainen OCMG:n työntekijä valitsi Hillan työhakemuksen ja ennakkotehtävän parhaina. OCMG:llä on ollut aina tapa, että koko yritys päättää yhdessä kenet palkataan – ei yrityksen johto yksin.

 

Näin tehtiin tälläkin kertaa. Työntekijät haastattelivat Hillan ja muut toimistopäälliköksi hakeneet. Koko työyhteistö oli sitä mieltä, että juuri Hilla oli toimistolta puuttunut palanen. Yrityksen toimitusjohtaja Janika Tommila pääsi soittamaan Hillalle ilouutiset, että hänet on valittu. Molemmat purskahtivat itkuun. 

 

“Monet sanovat, että työ- ja ystävyyssuhteet tulee pitää erillään. En voisi olla asiasta enempää eri mieltä. Työ- ja siviilielämään kuuluu vahvasti toisen ihmisen kunnioitus, ja kaksi aikuista ihmistä osaa erottaa milloin ollaan töissä ja milloin vapaa-ajalla.” Janika pohtii.

 

 

Ei kahta samanlaista työpäivää 

Töiden alkaessa Hillalla oli toiveikas olo. Yrityksessä vallitsi tekemisen meininki, joka vahvisti Hillan optimistista tunnetta yrityksen tulevasta kasvusta. OCMG:n kova kasvuvauhti oli ollut Hillalla tiedossa jo ennen aloitusta, minkä takia hän uskalsi ylipäätään aloittaa työt silloin todella nuoressa yrityksessä.

Viikkotasolla Hillan työhön kuuluu kokonaisvaltainen projektinhallinta. Kun asiakassuhdepäällikkö sopii vaikuttajamarkkinointikokonaisuuden, Hilla kontaktoi yritykset ja vaikuttajat, hoitaa laskutuksen, varaa sovitut mediatilat ja koordinoi tuotantoa. Hillalla on kaikki langat käsissä, ja hän varmistaa, että palaset loksahtavat kohdalleen deadlineen mennessä. Työnkuva ja -ympäröistö on pitkälti vastannut Hillan odotuksia. Toimiston hyvä ja rento työilmapiiri pääsi silti yllättämään positiivisesti.

 

“OCMG:llä luotetaan ja uskotaan työntekijöihin, mitä arvostan tosi paljon. Täällä mua tsempataan kehittymään ja uskomaan itseeni”, Hilla kuvailee.

 

Hilla arvioi, että OCMG:n työyhteisössä jokainen saa sopivasti vapautta ja vastuuta omasta tontistaan. 

 

“Tänne on oikeasti kivaa tulla töihin! Hyvästä hengestä ja juttelusta huolimatta työskentelyn tehokkuus säilyy”, Hilla kertoo.

 

OCMG on sitoutunut työntekijöiden kehittymisen tukemiseen 

 

Hilla osoitti työnantajalleen noin puoli vuotta työsuhteen alkamisen jälkeen kiinnostusta kehittyä urallaan ja intohimoa erityisesti visuaalista puolta kohtaan. OCMG oli huomannut Hillan erittäin suuren sitoutuneisuuden yritykseen ja on ollut valtavan kiitollinen Hillan työpanoksesta. 

Janika ehdotti, että osana jatkuvaa oppimista ja Hillan urapolkua OCMG mahdollistaisi hänelle Helsinki Design Schoolin tutkinnon, mistä Hilla valmistuu graafiseksi suunnittelijaksi.  Hilla aloitti koulun vuoden 2022 alussa ja valmistumisensa jälkeen hänellä odottaa Art Directorin paikka OCMG:llä.

 

“Oon tästä ihan super innoissani, enkä malta odottaa että pääsen tekemään AD:n töitä!”, Hilla sanoo.

 

 
Hilla Hakala markkinoinnin työpaikat miten edetä uralla OCMG Nordic työnantajana OCMG Nordic työpaikat työkulttuuri työnantajamielikuva urapolku