top of page
testi.jpg
  • Writer's pictureOCMG Nordic

Viestinnän harjoittelijasta moneen rooliinEnsimmäisenä perehdytyspäivänä viestinnän harjoittelija Miikka Tuomaalaa odotti yllätys, kun hänelle tarjottiin suoraan vakipaikkaa harjoittelujakson jälkeen. Aikaisemmin OCMG Nordic osti freelancerilta digituotantoa ja graafista suunnittelua, mutta kesän aikana ilmeni tarve saada in-house tuotanto näihin tehtäviin, jonka Miikka täytti graafisen suunnittelun kokemuksellaan.

“Ekana päivänä minut kutsuttiin toimitusjohtaja Janika Tommila toimistoon ja ajattelin puoliksi vitsinä, että minut heitetään ulos ennen kuin olen edes päässyt aloittamaan mutta kävikin sitten päinvastoin”, Miikka naurahtaa.

”Jos näen jossain henkilössä potentiaalia niin vastuuta saa jo ihan heti kättelyssä. Meillä ei tarvitse olla näennäistä aikamääritettä töissä, ennen kuin saa näyttää osaamisensa. Miikka täytti juuri ne kriteerit mitä uuteen rooliin tarvittiin, joten totta kai annoin mahdollisuuden”, Janika kertoo.

Monia eri asioita työnään ja harrastuksenaan tehnyt Miikka nauttii OCMG:n kaltaisen nuorekkaan ja nopeatempoisen yrityksen ilmapiiristä, jossa tarvitaan melko usein laajaa osaamista pikemmin kuin yhden tietyn osa-alueen asiantuntijuutta.

“Nautin hyvin paljon uuden opettelusta ja sitä kautta tietotaitoa onkin tullut useammasta eri asiasta. Olen aina tiennyt, että parhaiten tulisin start-up tyylisessä yrityksessä hyödynnetyksi, koska oli tehtävä mikä tahansa niin uskallan väittää, että homma onnistuu”, Miikka toteaa.

Alun suunnitelmaan nähden Miikan työtehtävät ovatkin laajentuneet ja vastuu kasvanut.“Omia mielenkiinnon kohteita pääsee myös harjoittamaan firmaa tukevalla tavalla. Esimerkiksi sanoin, että mieluusti treenaisin valokuvausta niin ei mennyt kauaa, että pääsin ottamaan tuotekuvia”, Miikka kertoo.


Kehuttavana asiana Miikka pitää myös, kuinka OCMG:n kaltainen, myynnistä tuloksen saava, yritys muistaa kuitenkin myös arvostaa tuotantoa ja niin sanottua “näkymätöntä työtä”. Toimitusjohtaja Janika Tommilalla onkin aina tapana kuukausipalavereissa palkita sekä myyjiä että tuotannon henkilöitä.


“Pitää antaa arvostusta myös siitä, että uskalletaan antaa työntekijöille vastuuta. Jos ilmapiiri olisi kireä ja ajatuksia lyttäävä niin en usko, että olisin tehnyt puoliakaan niistä asioista, joita olen tehnyt. Esimerkiksi siitä valokuvauksesta olisin pysynyt vaan hiljaa”, pohtii Miikka.


80 katselukertaa

Comments


bottom of page