top of page
testi.jpg
  • Writer's pictureOCMG Nordic

Harjoittelujakso johti vakituiseen työsopimukseenMenestyksekkäästi harjoittelujaksostaan suoritunut Roosa aloittaa asiakassuhdepäällikkönä vakituisessa työsuhteessa OCMG Nordicilla elokuussa 2022.

Roosa Sallila aloitti myynnin harjoittelijana OCMG Nordicilla helmikuussa, ja juuri ennen kesälomaa hän pääsi allekirjoittamaan harjoittelujakson jatkoksi vakituisen työsopimuksen.

Roosa oli huomannut OCMG Nordicin ensimmäisen harjoittelijahaun jo edeltävänä vuonna, mutta tuolloin vaihto-opiskeluvuosi Espanjaan esti paikan hakemisen.


Olin seurannut OCMG:n tarinaa jo melkein alusta asti, ja yrityksen tamperelaisuus oli jäänyt mieleen. Yleensä tämän tyyppiset yritykset tuntuvat sijaitsevan aina PK-seudulla. Mielikuvani OCMG:stä oli nuorekas ja freesi, se vaikutti olevan kovassa kasvussa oleva yritys. Näin siinä paljon potentiaalia”, Roosa pohtii.Roosan onneksi OCMG:lle avattiin uusi harjoittelijahaku vuoden 2022 alussa, mikä vaikutti tradenomiopintojen loppusuoralla olevalle Roosalle täydelliseltä tilaisuudelta hakea.“Mietin tuolloin, mitä haluaisin oikeasti tehdä. Tuntui siltä, etten halua enää mennä ‘vain johonkin’, vaan löytää oikeasti merkityksellisen työpaikan”, Roosa kertoo.
Kiiltokuvista todellisuutta

Roosa oli varautunut siihen, että yrityksessä sosiaalisessa mediassa kerrottu saattaisi olla kiillotettua tai päälleliimattua fiilistelyä.

“Todellisuus onneksi vastasi kuitenkin alkuperäisiä mielikuviani, ja on oikeastaan ylittänyt odotukseni”, Roosa kuvailee.

Roosa arvostaa OCMG:n työkulttuuria, jota määrittelee esimerkiksi vapauden ja vastuun antaminen työyhteisön jäsenille.

“Täällä kaikkia kohdellaan kaikkia tasavertaisesti, ja harjoittelijanakin pääsee tekemään oikeita töitä. Koen, että täällä saa vapaasti ideoida ja olla rohkeasti oma itsensä. On tilaa kokeilla uusia asioita”, Roosa kuvailee.

Tukea on kuitenkin Roosan mukaan aina saatavilla, ja työyhteisö puhaltaa aidosti yhteen hiileen.


OCMG:n toimitusjohtaja Janika Tommila kokee, että yritykselle on suuri etuoikeus saada tarjota uransa alkuvaiheessa oleville mahdollisuus näyttää, mihin pystyy.

“Olen ihan aina ollut sitä mieltä, että aikasempi työkokemus ei ole tae työssä onnistumiselle. Onnistumisen määrittelee motivaatio ja asenne. Tästä syystä haluan omalta osaltani mahdollistaa sen, että mahdollisuuksia annetaan ja niitä nähdään”, Janika kertoo.Tavoite työpaikasta täyttyi

Roosan tavoite oli harjoittelujakson alusta asti työllistyä OCMG:lle.

“Meillä harjoittelujakson tavoite on aina työllistyminen. Jos jostain syystä työllistyminen ei ole mahdollista OCMG:lle harjoittelun päätteeksi, niin teen kaikkeni, että harjoittelija työllistyy jonnekin muualle ja harjoittelujakso on näin ollen ollut hyödyllinen. Tähän mennessä voin onneksi sanoa, että lähes kaikki meillä harjoittelussa olleista ovat saaneet OCMG:ltä vakipaikan”, Janika sanoo.

“Olin tosi otettu ja onnellinen siitä, että sain vakinaisen työsopimuksen harjoittelun päättyessä. Olen jo tähän mennessä kehittynyt ja oppinut tosi paljon. Koen, että oma myyntityyli on löytynyt”, Roosa kertoo.

Tulevaisuudelta Roosa odottaa, että saa ideoida ja myydä entistä arvokkaampia ja laajempia kampanjakokonaisuuksia. Hän suosittelisi OCMG:tä työpaikkana.

“OCMG:llä saan tehdä itselleni merkityksellisiä töitä”, Roosa kiteyttää.
212 katselukertaa

Comments


bottom of page