top of page
testi.jpg
  • Writer's pictureOCMG Nordic

Miksi ulkoistaa vaikuttajamarkkinointi OCMG:lle?

OCMG on edelleen ainoa vaikuttajamarkkinointitoimisto, joka tekee vaikuttajamarkkinointia aidosti monikanavaisesti.


Meille monikanavaisuus ei ole pelkkä trendisana verkkosivuilla ja siksi emme ole riippuvaisia vain sosiaalisen median kanavista.Tämän lisäksi rohkenen väittää, että olemme edelläkävijöitä jatkuvasti muuttuvien trendien kanssa, tuloksellisuudessa ja vaikuttajien kanssa työskentelyssä. Tämä konkretisoituu siihen, että iso osa vaikuttajista ei halua tehdä yhteistyötä ilman meitä. Miltä kaikki tämä näyttää käytännössä?

Tuloksellisuus

Meille on erittäin tärkeää, että asiakas saa tuloksia. Me haluamme, että asiakas on yksittäisenkin kampanjan jälkeen niin tyytyväinen, että saamme jatkaa yhteistyötä. Olemme yrittäjähenkisiä, ja mietimme aina eri vaihtoehtoja yhtä huolellisesti kuin jos maksaisimme ne itse. Teemme hyvin harvoin alustariippuvaisia kokonaisuuksia sosiaalisessa mediassa - sen sijaan yhdistämme aina erilaisia medioita, jotta asiakas saa aina enemmän. More is more, kun kyseessä on tulokset ja vaikuttajamarkkinointi-investoinnin ROI. Olemme tehneet itse sekä pyytäneet puolueetonta dataa meidän kampanjoiden tuotoista ja tulokset ovat äärimmäisen hyviä.


Vaikuttajan valinta

Meillä jokaisen vaikuttajakampanjan takana on idea ja syy. Emme lähde ehdottamaan asiakkaalle kalleimpia vaikuttajia rahan kiilto silmissä, koska se olisi lyhytnäköistä.

Mietimme jokaisen kokonaisuuden tarvelähtöisesti sen sijaan, että asiakas joutuisi perkaamaan 15-sivuisesta diaesityksestä vaikuttajan itse, tai valitsemaan vaikuttajan 50 hakemuksen seasta. Yksikään hakeneista 50 vaikuttajasta ei välttämättä edes ole aidosti sopiva yrityksen tavoitteisiin ja brändiin - vaikuttajan valinnassa tulee huomioida kokonaisvaltaisesti vaikuttajan tausta ja brändi. Oletko tietoinen siitä, mitä yhteistöitä kyseiselle vaikuttajalle on tulossa tämän jälkeen? Mitä on hän on aiemmin tehnyt? Mitä potentiaalisia mainehaittoja on havaittavissa? Tuottiko edellinen kampanja hyvin? Millaisia referenssejä on? Antaako vaikuttaja rehellisen vastauksen kaikkeen, vai onko pelkona puolueellisuus? Onkohan hinta nyt oikeasti linjassa muihin vaikuttajiin verrattuna? Kuulostaako työläältä? Me olemme olemassa juuri tätä varten.


Aika

Mikäli yllä olevat aiheet nostivat hikikarpaloita otsallesi, niin miltä kuulostavat ihan konkreettiset kampanjatuotannon asiat? Kuka postittaa tuotteet vaikuttajalle? Mitä tuotteita valitaan? Miten varmistetaan, että yhteistyössä sisältö on aidosti kohderyhmää puhutteleva? Miten varmistetaan, että kuvat ovat tarpeeksi laadukkaat? Kuka valokuvaa tuotteet ja vaikuttajan ja missä kuvaus tapahtuu? Kuka on vastuussa siitä, että aineisto ja materiaalit on tuotettu juridisesti oikein eikä KKV:n ohjeistusta vaikuttajamarkkinoinnissa rikota? Onko yhteistyössä arvonta, ja jos on, kuka siitä vastaa? Kuka tekee kampanjaraportin ja mitä lukuja siinä on? Olisipa joku toimisto, joka tekisi tämän kaiken…

212 katselukertaa

Comments


bottom of page