top of page
testi.jpg
  • Writer's pictureOCMG Nordic

Harjoittelujaksosta unelmatyöhön


Mitäköhän nyt tuli tehtyä taisi olla päällimmäinen ajatukseni, kun irtisanouduin vakituisesta työstäni kategoriavastaavana.


Kaikki sai alkunsa ilmoituksesta, jolla haettiin OCMG Nordic Oy:lle Influencer Marketing Specialist Traineeta. Harjoittelupaikan ilmoituksessa lupailtiin mahdollisuutta tutustua vaikuttajamarkkinointitoimiston arkeen sellaisessa yrityksessä, jolle työhyvinvointi ei ole pelkkä unohdettu ranskalainen viiva johdon palaverin agendalla. Päätin lähettää hakemuksen; mielessäni oli syttynyt toivon kipinä oman alani tehtävistä.


Olen valmistunut filosofian maisteriksi viestinnän opinto-ohjelmasta keväällä 2021. Opintojen ohella olin jo siirtynyt työelämään, mutta en ollut päässyt hyödyntämään tutkintoani sillä tavalla kuin olisin halunnut.


Rekrytointiprosessi eteni pian haastatteluun. Haastattelussa koitin grillata minua haastatellutta toimitusjohtaja Janika Tommilaa: oletteko te ihan oikeasti hyvä paikka olla töissä, vai oliko harjoittelupaikkailmoituksessa jonkun rekrykonsultin kynästä tulleita korulauseita?


Onnekseni voin nyt itse sanoa, että lupaukset pitivät paikkansa.


Otin vastaan minulle tarjotun harjoittelupaikan siinä toivossa, että harjoittelun päätteeksi jatkaisin työsuhteessa OCMG Nordicilla… toki sillä ehdolla, etten itse osoittaudu kelvottomaksi viestinnän asiantuntijaksi.


Pieni, mutta tiivis työyhteisö otti minut avoimin sylin vastaan. Sain aloittaa harjoittelun varsin pehmeästi tyypillisillä “harkkarin hommilla”. Osaamiseni kuitenkin tunnistettiin pian, ja tehtävänkuvani alkoi muotoutua vastaamaan omia vahvuuksiani ja toiveitani. Jo reilun kuukauden jälkeen sain keskittyä sisällöntuotantoon sen eri muodoissa.


Työyhteisön sisäinen tuki ja palaute oli varsinkin harjoittelun alussa minulle uskomattoman tärkeää. Jo ensimmäisiä tekstejä kirjaillessani sain niin hyvää palautetta työkavereiltani, että ainakin sinä päivänä Naantalin aurinko jäi kyllä minulle kakkoseksi.


Hyvää palautetta alkoi tulla tasaisesti myös vaikuttajilta ja asiakasyrityksiltä. Tässä vaiheessa sekä minulle että OCMG Nordicille alkoi muodostua ymmärrys siitä, että olen tainnut löytää oikean paikan.


Reilu kuukausi harjoittelun alkamisen jälkeen minulle tarjottiin toivomaani vakituista työsuhdetta viestinnän asiantuntijana OCMG Nordicilla. Sopimusneuvotteluissa sain itse vaikuttaa omaan titteliini, ja tulevaan tehtävänkuvaani. Työnkuvaan liittyviin toiveisiini vastattiin konkreettisilla tehtävänannoilla. Toiveillani ja henkilökohtaisella motivaatiollani oli oikeasti merkitystä, mitä ei voi jokaisesta yrityksestä sanoa. Maria Vakkanen

viestinnän asiantuntija90 katselukertaa

Comments


bottom of page