Teemme postaussarjaa, jossa jokaisessa postauksessa perehdytään syihin miksi vaikuttajamarkkinoinnissa epäonnistutaan.

 

Ensimmäisenä vuorossa vaikuttajan valinta

 

• Vaikuttajamarkkinointikampanja on turha, jos vaikuttajan valinta perustuu tunteeseen tai/ja mutuun. Mikäli vaikuttaja ei pysty vaikuttamaan kampanjan tavoitteena olevaan kohderyhmään ei investoinnin suuruudella ole väliä.

 

• Yleinen käsitys saattaa joillakin olla, että mitä isompi seuraajamäärä sitä paremmat tulokset. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Voit saada 2000 euroa maksavalla vaikuttajalla enemmän myyntiä, kuin 10 000 euroa maksavalla vaikuttajalla.

 

• Älä tee vaikuttajamarkkinointia kenen tahansa kanssa missä kanavassa tahansa. Jokaisen kokonaisuuden pitää olla kanavaansa ja kampanjan tavoitteita kunnioittava.

 

• Julkisuuden henkilö on eri asia, kuin vaikuttaja. Voit olla koko kansan tuntema ilman, että vaikuttaa kenenkään osto- tai brändimielikuvan tavoitteisiin.

 

• Markalla saa markan tavaraa. Mikäli vaikuttaja on tarjoamassa näkyvyyttä huomattavasti markkinahintaa alhaisemmilla hinnalla niin tähän on yleensä syy. Yleensä vaikuttajalla ei tällöin ole kysyntää ja vaikuttaja saattaa ottaa tällöin vastaan ”ihan mitä tahansa.

 
vaikuttajamarkkinoinnin tehokkuus vaikuttajamarkkinointi vaikuttajamarkkinointitoimisto